Tanár 2010.09.22. 16:30

Egy izgalmas hétvége a Balatonnál

Egyszer régen, nagyon régen még mikor a képek fekete-fehérek voltak, akkor készült ez a kép egy nagyon izgalmas nap végén.

Magyarország egyik legkedveltebb helye a Balaton volt ezen a nyáron. Nagyon kevés ház volt a Balaton partján, autó is csak nagyon kevés járt arra, de egyre több ember jelent meg a partokon, voltak közötte külföldi emberek, sok ember a fővárosból utazott le idáig vonattal. A gyerekek nagyon szerették ezt a helyet, itt mindig nagyon jó volt egy kis időt eltölteni. Lehetett a vízben játszani, fröcskölni egymást, labdázni, ugrálni a vízbe és a parton is nagyon jó volt lenni, fagyizhattak, napozhattak, olvasgathattak, vagy csak simán beszélgethettek a barátaikkal, testvéreikkel, szüleikkel.

Az egyik pénteki napon egy nagy baráti társaság úgy döntött, hogy közösen lemennek a Balatonhoz, hogy ezt a hétvégét ott töltsék. Mindenki hazament, hogy összepakolja a cuccait a „nagy utazásra”. A gyerekek nagyon izgultak, mindenki nagyon várta ezt a hétvégét. Az idő is nagyon jó volt, szépen sütött a nap és nagyon meleg volt. Szombat reggel a vasútállomáson találkoztak a megbeszélt helyen. Sátrakat vittek, hogy azokban aludjanak majd éjszaka. A vonatút elég hosszú volt, de egyáltalán nem volt unalmas. Mindenki nagyon vidám volt. Az útra minden gyerek hozott valami játékot, amit közösen játszottak, a felnőttek beszélgettek egymással, hiszen már rég nem látták egymást, így volt miről beszélni.

Mikor megérkeztek a Balatonhoz először kerestek egy jó helyet, ami a vízhez közel van, de van árnyék is a közelben. Leterítették pokrócaikat és mindenki berohant a vízbe. Volt olyan, aki ruhástul ment a vízbe, mert már annyira melege volt, vagy már annyira akart úszni. Nagyon jól esett nekik, hogy egy kicsit a hűvös vízben lehetnek. Miután mindenki eleget pancsolt, kimentek a partra és közösen elfogyasztották az aznapra csomagolt uzsonnájukat. Olyan volt, mintha piknikeznének. Egész hétvégén csak pancsoltak és nagyon jól érezték magukat együtt. Úgy döntöttek, hogy ezt a hétvégét még meg fogják ismételni ezen a nyáron. A gyerekek között szoros barátság lett és a felnőttek is sokat találkoztak utána. Ez a hétvége után otthon is sokszor találkoztak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fortepanstory.blog.hu/api/trackback/id/tr12315641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása